НБУ оновив розподіл вертикалей підпорядкування між членами правління

Правління Національного банку України частково змінило вертикалі підпорядкування та оновило їх розподіл між членами правління

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"У Національному банку відбулася часткова зміна вертикалей підпорядкування та розподілу окремих структурних підрозділів Національного банку між ними, а також зміни в розподілі вертикалей підпорядкування між членами правління Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з'явилась нова вертикаль - "Регулювання фінансового сектору". До неї віднесено Департамент методології регулювання діяльності банків, та Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ, а також Управління захисту прав споживачів фінансових послуг та Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ. Зазначається, що керівництво та контроль за діяльністю підрозділів за цією вертикаллю підпорядкування здійснюватиме перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Вертикалі "Пруденційний нагляд" та "Загальний блок" об'єднані у вертикаль "Пруденційний нагляд і загальні питання". До неї додатково віднесені департаменти банківського нагляду, виїзних перевірок, ліцензування, фінансового моніторингу, аналітики та наглядових технологій, нагляду за ринком небанківських фінансових послуг. Керуватиме і контролюватиме цю вертикаль голова НБУ Кирило Шевченко.

Крім того, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ від вертикалі "Монетарна стабільність" переходить до новоствореної вертикалі "Регулювання фінансового сектору". Керівництво та контроль над вертикаллю "Монетарна стабільність" здійснюватиме заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Департамент стратегії та розвитку віднесено до вертикалі «Платіжні  системи та грошовий обіг». Як і раніше, керівництво та контроль за цією вертикаллю здійснюватиме Олексій Шабан, заступник Голови Національного банку.

Також зазначається, що у вертикалях підпорядкування "Ринкові операції" та "Фінансово-адміністративний та операційний блок" розподіл окремих структурних підрозділів не змінився. Керівництво та контроль за діяльність підрозділів цих вертикалей, як і раніше, здійснюватимуть заступники Голови Національного банку Юрій Гелетій та Ярослав Матузка відповідно.

У пресслужбі пояснили, що необхідність оновлення вертикалей підпорядкування НБУ зумовлена розширення повноважень регулятора, зокрема у сфері регулювання ринку небанківських фінансових установ.

"Регулятор має відокремити методологічне супроводження та нормативно-правове регулювання діяльності учасників ринків небанківських фінансових послуг від функцій нагляду за ними. Аналогічний принцип застосований і до учасників ринку банківських послуг", - зауважили у пресслужбі.

У пресслужбі додали, що оновлений розподіл вертикалей дасть можливість ефективніше налагодити роботу за кожним із напрямків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb