Рожкову позбавили основних повноважень, - ЗМІ

Правління Національного банку України позбавило першу заступницю голови регулятора Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери

Про це пише Економічна Правда.

"Правління Національного банку позбавило першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери", - пише видання.

Так, джерела ЕП в НБУ повідомили, що відповідне рішення ухвалило правління регулятора 20 жовтня.

Зокрема, своїм рішенням правління НБУ змінило струткуру регулятора, створиши у ньому нову вертикаль підпорядкування.

"До неї увійшли Департамент методології регулювання діяльності банків, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінустанов, Управління захисту прав споживачів фінансових послуг, Департамент з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ. Цю вертикаль управління закріпили за Рожковою", - пише ЕП.

При цьому зазначається, що правління регулятора забрало з підпорядкування Рожкової шість ключових для нагляду за банківським ринком департаментів та передало їй три підрозділи, які не відіграють суттєвого значення у регулюванні банків.

У виданні нагадали, що раніше у підпорядкуванні Рожкової було сім структурних підрозділів: Департамент банківського нагляду, Департамент виїзних перевірок, Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, Департамент фінансового моніторингу, Департамент ліцензування, Департамент методології регулювання діяльності банків та Департамент аналітики та наглядових технологій.

За інформацією видання, крім Департаменту методології регулювання діяльності банків, всі ці департаменту перейшли у вертикаль управління Шевченка. Таким чином, у підпорядкуванні Шевченка відтепер перебувають 15 підрозділів - майже половина всіх структурних одиниць НБУ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb