Розвиток публічних послуг та індустріальні парки у регіонах: Мінрегіон назвав пріоритети "Великого будівництва" на 2021 рік

Міністерство розвитку громад і регіонів серед пріоритетів президентської програми "Велике будівництво" на 2021 рік назвало розвиток публічних послуг, створення індустріальних парків та оновлення туристичних об'єктів

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, у планах на 2021 рік Мінрегіон визначив основні напрямки, які будуть реалізовуватися в рамках президентської програми "Велике будівництво", - це розвиток мережі надання якісних публічних послуг, прискорення економічного зростання регіонів і територій, а також туристичні магніти України.

Зокрема, у програмі на 2021 рік заплановано розвиток мережі надання якісних публічних послуг, в рамках якої будуть реалізовуватися проєкти шкіл, садочків та об'єктів спортивної інфраструктури, центрів надання адміністративних послуг та центрів безпеки.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, прискорення економічного зростання регіонів передбачає реалізацію проєктів, які забезпечать підвищення їх конкурентоспроможності, активізацію інвестиційної діяльності, підвищення рівня зайнятості населення та створення додаткових робочих місць. 

"Такими проєктами, зокрема, можуть стати індустріальні парки та інші інноваційні об'єкти в регіонах", - цитує видання слова Чернишова.

Крім того, до цього напрямку включено проєкти кооперативів у сільській місцевості, облаштування закладів професійно-технічної освіти та створення умов для виробництва, центри креативної економіки, технологічні та промислові парки, інша інфраструктура для створення додаткових робочих місць та залучення інвестицій.

Крім того, на наступний рік у програмі "Велике будівництво" планується відновлення об'єктів культурної спадщини, створення нових туристичних об'єктів та дотичної інфраструктури, відновлення музеїв та замків.

Зазначається, що остаточний перелік програм та проєктів, які будуть реалізовуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у рамках програми "Велике будівництво 2021, буде сформований до 1 грудня 2020 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb