У Мінреінтеграції розповіли, як називати Крим: не анексована, а тимчасово окупована територія

За словами заступника міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігоря Яременка, Росія домагається використання терміну "анексована територія" щодо Криму

Про це розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко на прес-конференції, передає Цензор.НЕТ.

Джерело: https://censor.net/ua/n3226053

"Хочу наголосити, що тимчасово окупована територія АР Крим не є жодним чином анексованою, і саме Російська Федерація домагається того, щоб ми почали звикати до цього і використовували "анексована територія", - зазначив Яременко.

За його словами, якщо говорити, що Кримський півострів є анексованим, це означає, що це територія Російської Федерації, а отже, РФ не несе жодних зобов'язань відповідно до норм міжнародного гуманітарного права на цій території.

"Тобто громадяни України, резиденти півострова, позбавляються своїх прав як громадяни, які підпадають під захист у межах міжнародного гуманітарного права. Зокрема, наприклад, питання призову до лав ЗС країни-окупанта - це прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Те, що зараз відбувається - це злочин. Відповідно, РФ нестиме за це відповідальність у майбутньому. Таких прав для громадян насправді чимало", - наголосив Яременко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо