Дозвіл на зміну місця голосування для виборців може призвести до фальсифікації результатів, - Кошель

Голова КВУ Олексій Кошель заявив, що зміни до Виборчого кодексу щодо дозволу на зміну місця голосування для виборців можуть призвести до фальсифікації результатів під час місцевих виборів

Про це він заявив в ефірі програми "Змістовно з Єгором Чечериндою" на Еспресо.TV.

За словами Кошеля, монобільшість хотіла спростити процедуру голосування для внутрішньопереміщених осіб. Але прийняла настільки ліберальні правила, що будь-хто з громадян України міг змінити своє місце голосування.

"Де-факто наробили помилок в Кодексі, порушили базові принципи місцевого самоврядування і при цьому використали внутрішньопереміщених осіб для того, щоб сказати, як вони їх люблять, як вони про них думають. І тепер ми маємо схеми по всім регіонам України", - зазначив він.

За його словами, КВУ проводив вибірковий аналіз, за повідомленнями спостерігачів і нарахував більш як 20 громад, де є така проблема. 

"Де-факто, от скажімо Кароліно-Бугаз, якщо буде явка 40%, і якщо всі ці політичні, виборчі туристи приїдуть і проголосують – це означає, що кожен четвертий виборець, буде виборчим туристом. Іншими словами, якому заплатили гроші, щоб він змінив виборчу адресу, а потім заплатили другий раз, щоб він приїхав в день виборів і проголосував. Тобто, це шлях до фальсифікації", - сказав Кошель.

Він наголосив, що після виборів треба сідати і виправляти Виборчий кодекс.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb