Нацрозвідка США заявляє про втручання Росії та Ірану в поточні президентські вибори

Директор Національної розвідки США Джон Реткліфф заявив, що Росія та Іран втручаються у перебіг президентських виборів у США

Про це Реткліфф повідомив на прес-конференції.

"Ми ідентифікували двох іноземних агентів - Іран і Росію, - які вжили специфічних заходів для впливу на суспільну думку стосовно наших виборів. По-перше, ми підтвердили, що деяка інформація про реєсьрацію виборів була отримана Іраном і окремо - Росією", - сказав Реткліфф.

За словами розвідника, Іран і Росія сподіваються створити хаос у американському виборчому процесі. При цьому Іран має на меті зашкодити чинному президенту США Дональду Трампу, а РФ - допомогти йому переобратися.

"Ми вже бачимо, що Іран розсилає підроблені електронні листи, спрямовані на те, щоб підштовхнути виборців до суспільних заворушень і зашкодити президенту Трампу. Ви могли бачити повідомлення про це останні 24 години або навіть були одними з тих, хто отримав такі листи", - заявив Реткліфф.

Директор Національної розвідки США додав, що Іран також розсилає інший контент, зокрема фейкові відео.

Розвідник також заявив, що РФ уже втручається у вибори так само, як у 2016 році, збираючи інформацію про американських виборців.

"Хоча ми ще не побачили таких самих дій від Росії, ми знаємо, що вони отримали деяку інформацію про виборців, так само, як вони це зробили в 2016 році", - сказав Реткліфф.

Заяву директора Нацрозвідки США також підтримав присутній на прес-конференції директор ФБР Крістофер Рей.