Укравтодор у наступному році планує розширити і реконструювати пункт пропуску "Ягодин"

Укравтодор у наступному році планує розширити і реконструювати українсько-польський пункт пропуску "Ягодин", а також частину траси М-07 після Ковеля до кордону

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, на трасі М-07 у напрямку українсько-польського пункту пропуку "Ягодин" у цьому році відбулася реконструкція та розширення дорожнього полотна до першої категорії. Найбільший обсяг робіт виконано ближче до кордону. У наступному році заплановане розширення та реконструкція пункту пропуску "Ягодин".

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, планується, щоб М-07 після Ковеля і до кордону була першої категорії.

У пресслужбі зазначили, що дорога М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на Люблін) є однією зі стратегічних для держави.

"На ній висока інтенсивність руху, траса веде до одного з найбільших в Україні пунктів пропуску на кордоні - "Ягодин", тому її називають "Варшавська дорога". Автодорога збігається з транспортним коридором Балтійське море - Чорне море, а також є частиною міжнародної автомагістралі Е373", - зазначили у пресслужбі.

Зазначається, що протяжність М-07 на Волині становить майже 160 км, а в напрямку Ковель-Ягодин - 60,4 км. З 2001 по 2019 рік було реконструйовано 30 км дороги. Цьогоріч на трасі проводяться будівельні роботи загальною вартістю 107,1 млн грн.

У пресслужбі додали, що розширення до першої категорії проводилося також на трасі Н-22 Київ-Рівне. Крім того, повністю завершений обхід міста Луцька.

За словами Кубракова, половина автошляхів у Волинській області вже в нормальному стані. У межах програми "Велике будівництво" у регіоні цьогоріч оновлюють не лише міжнародні, національні та регіональні дороги, а й 67 км територіальних доріг. На 2021 рік залишилися територіальні автошляхи, зокрема дорога, що веде до Шацьких озер, яку також починають відновлювати у цьому році, а завершити планують у наступному.

Відтак, президент України Володимир Зеленський поставив завдання реконструювати дорогу на Шацькі озера до літа наступного року.

"Давайте так, щоб до літа все зробити. Все-таки Шацькі озера - це один з найкращих українських туристичних "магнітів", - цитує пресслужба слова президента.

Загалом, зауважили у пресслужбі, у Волинській області в межах програми "Велике будівництво" цьогоріч планується відремонтувати 156 км доріг, на близько 100 км вже зроблено верхній шар.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb