АМКУ дозволив Novus придбати торговельну мережу Billa

Антимонопольний комітет України дозволив групі Novus придбати мережу супермаркетів Billa

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Згідно з повідомленням, АМКУ надав дозвіл на придбання компанією Consul Trade House UAB (група Novus) частки у статутному капіталі "Білла-Україна" у компанії "Rewe International AG" у розмірі 100%.

Зазначається, що під час розгляду заяви на концентрацію АМКУ встановив, що компанії проводять одночасну діяльність лише на ринках роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами у мережах міст Києва, Борисполя та Ірпеня, а також надання в оренду чи суборенду комерційної нерухомості під торгівлю у Києві.

Сукупні частки учасників концентрації на цих ринках за результатами 2018 року та першого півріччя 2020 року склали 10-15% на ринках роздрібної торгівлі продовольчими товарами, менше 5% на ринках роздрібної торгівлі непродовольчими товарами та менше 5% на ринку надання в оренду чи суборенду комерційної нерухомості під торгівлю.

Враховуючи, що сукупні частки учасників концентрації на задіяних ринках є незначними, АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому надав відповідний дозвіл.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb