Держмитниця у найближчі дні отримає повноцінного керівника, - Марченко

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, новий повноцінний керівник Державної митниці буде обраний у найближчі дні за результатами конкурсу

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Оголошений конкурс на посаду керівники - з повноцінним функціоналом. Прозорий і оперативний. У найближчі дні почуєте про відповідне кадрове призначення. Підкреслю, що курс на трансформацію залишається незмінним. Ми у подальшому будемо будувати в Україні митницю європейського рівня", - цитує видання слова Марченка.

Міністр підкреслив, що колишнього виконуючого обов'язки голову Державної митної служби Андрія Павловського звільнили з посади 22 жовтня на позачерговому засіданні уряду, впорався з поставленими задачами і був звільнений за власним бажанням.

"Андрій Павловський заходив на посаду виконуючого обов'язки керівника Держмитниці на визначений часовий період у якості кризового менеджера. Йому були визначені задачі стабілізувати ситуацію і збільшити надходження у бюджет. У складних умовах Андрій впорався із поставленими задачами, про що свідчать цифри", - зауважив Марченко.

Так, міністр зазначив, що середньоденні надходження від митниці за період роботи Павловського збільшилися на 20%.

Крім того, за словами Марченка, уряд почав процес переходи Держмитниці до функціонування у форматі єдиного юридичної особи, почав тестувати на благонадійність митників, а також продовжує автоматизувати митні процедури. Марченко підкреслив, що реформа вступила в дію і вже є невідворотною.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb