Майже половину підприємств Укроборонпрому зроблять приватними і акціонерними, - Уруський

Понад 60 зі 137 підприємств концерну "Укроборонпром" будуть корпоратизовані

Про це сказав віцепрем’єрміністр, міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, передає Укрінформ.

"Понад 60 підприємств складуть майбутнє обличчя оборонно-промислового комплексу України, всі вони будуть корпоратизовані. Перетворені з державних і казенних підприємств у приватні і акціонерні товариства", - сказав він.

Планується утворити 9 холдингових компаній за напрямками: бронетанкова техніка, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси, авіаремонтні сисиеми. Ці шість холдингових компаній увійдуть до складу державного холдингу з попередньою назвою "Оборонні системи України".

Читайте також: З "Укроборонпрому" планують зробити 2 великих холдинги: космічний та оборонний, - Уруський

Три інші холдингові компанії – "Антонов", авіадвигунобудування і ракетно-технічний центр "Південний" - увійдуть до складу другої державного холдингу "Аерокосмічні системи України".

У них буде впроваджена корпоративна система управління. Тобто і в одній, і в другій холдинговій компаніях буде незалежна наглядова рада .

"Сто відсотків акцій поки залишатиметься у державі, управляти цими акціями будуть державні холдингові компанії", - уточнив віцепрем’єр.

За його словами, 19 збиткових підприємств передадуть до Фонду державного майна.

"Є і підприємства, які не мають замовлень, але мають серйозні активи. Такі підприємства треба продати, а гроші спрямувати в оборонний фонд", - сказав Уруський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb