Російські хакери можуть спробувати підтримати Трампа на президентських виборах у США, - ЗМІ

Російські хакери отримали доступ до деяких комп'ютерних баз даних у США і, ймовірно, можуть спробувати вплинути на листопадові президентські вибори

Про це пише газета The New York Times із посиланням на джерела в американських розвідслужбах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому газета визнає, що не має підтверджувальної інформації.

"Офіційні особи не пояснили, що, на їхню думку, планує зробити Росія, проте вони вважають, що метою операцій буде допомога президентові Трампу", - зазначає видання.

За даними авторів статті, передбачається, що хакери можуть, приміром, спробувати загострити суперечки про те, хто переміг на виборах, якщо на них не буде явного переможця.

Співрозмовники газети повідомили, що розвідслужби США зуміли через інтернет отримати доступ до інформації про російських хакерів, що свідчить, що спроба РФ втрутитися у вибори президента США може відбутися або безпосередньо до голосування, запланованого на 3 листопада, або відразу після нього.

The New York Times зазначає, що, за її відомостями, розвідслужби більше занепокоєні діями хакерів із РФ перед виборами в США, ніж кібератаками з Ірану.

Водночас газета повідомляє, що у неї немає інформації, яка свідчить, що хакери РФ уже намагалися впливати на вибори 2020 року, приміром, змінивши у базах даних інформацію про зареєстрованих виборців.

Раніше розвідслужби США повідомили, що Іран, за їхніми даними, вже намагався за допомогою хакерів вплинути на американські вибори і підтримати кандидата від демократів Джо Байдена. Російські ж хакери, за їхньою інформацією, збирали дані про зареєстрованих виборців США, проте поки що ніяк їх не використовували.

У США вважається, що The New York Times останніми роками сильно симпатизує демократам. Видання регулярно публікує матеріали, покликані дискредитувати республіканця Трампа. У багатьох випадках йдеться про матеріали, що ґрунтуються на інформації, отриманій від неназваних джерел. Сам же президент США часто називає цю газету поширювачем фейкових новин і вважає, що жодних серйозних джерел в його адміністрації у неї немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb