СБУ викрила мільйонні збитки державі на будівництві аеропорта "Бориспіль"

Служба безпеки України викрила "схему", організовану топменеджерами міжнародного аеропорту "Бориспіль" під час закупівлі послуг з капітального будівництва об'єктів транспортної інфраструктури

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що під час виконання договірних зобов'язань із будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили у змову із топменеджерами аеропорту. У 2017-18 роках вони спільно фальсифікували обсяги виконаних робіт та поставлених будівельних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього ділки провели безтоварні операції через низку комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. 

"У такий спосіб вони перевели у готівку майже 37 мільйонів державних коштів та безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ на понад 6 мільйонів гривень", - зазначили у пресслужбі.

За інформацією відомства, правоохоронці провели обшуки в офісних та житлових приміщеннях фігурантів справи, під час яких вилучили документацію та електронні носії з інформацією про проведені незаконні операції. Також вилучено нотатки і чернетки із записами, які підтверджують незаконний характер здійснених оборудок.

Крім того, для збору доказів правоохоронці отримали тимчасовий доступ до документів, які перебувають у розпорядженні причетних до оборудки посадовців аеропорту. Зокрема, про фінансово-господарські взаємовідносини із компанією, що фігурує у кримінальному провадженні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb