США завдали авіаудару в Сирії, вбито кілька ватажків "Аль-Каїди"

Армія США завдала авіаудару у провінції Ідліб на північному заході Сирії, внаслідок чого було вбито кількох ватажків терористичного угруповання Аль-Каїда у цій країні

Про це ввечері у четвер, 22 жовтня, заявила Бет Ріордан, речниця Центрального командування збройних сил США, передає DW

Представниця збройних сил США не повідомила про число вбитих.

Сирійські ісламісти підтвердили удар дрона. За даними базованого у Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, внаслідок авіаудару було вбито 14 ісламістів, серед яких шестеро ватажків та п’ятеро іноземців.

За даними центру, який спирається на дані мережі інформаторів у Сирії, двоє із вбитих належали до Хайят Тахрір аш-Шам, угруповання, до якого увійшло і Джебхат ан-Нусра, колишнє відділення Аль-Каїди у Сирії. Авіаудару з дрона було завдано неподалік від міста Салкін по намету, в якому відбувалася зустріч.

Місто Салкін розташоване у провінції Ідліб, що залишається осередком спротиву режиму Башара Асада у Сирії. При цьому серед опонентів урядових військ домінує саме Хайят Тахрір аш-Шам. Утім, у регіоні представлені й інші групи як ісламістів, так і поміркованої опозиції.

Комісія ООН, що розслідувала бойові дії в Ідлібі, що тривали з листопада минулого року, звинувачує у воєнних злочинах як армію Асада з російськими військовими, так і ісламістів. Так, сирійські урядові війська за підтримки повітряно-космічних сил РФ завдавали удари по лікарнях, школах і ринках у провінції, що контролюється опозицією. Бойовиків Хаят Тахрір аш-Шам своєю чергою звинувачують у безладних обстрілах районів, підконтрольних Дамаску.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb