Трамп звинуватив Байдена в отриманні $3,5 млн від Росії

Президент США Дональд Трамп заявив, що його суперник, кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден повинен пояснити походження "$3,5 мільйонів, отриманих від Росії"

"Джо отримав 3,5 мільйона доларів від Росії, вони прийшли через Путіна, тому що він був у дуже хороших відносинах з колишнім мером Москви, з дружиною мера Москви. Ти отримав 3,5 мільйона доларів, твоя сім'я отримала 3,5 мільйона доларів. Коли-небудь тобі доведеться пояснити це", — сказав Трамп під час фінальних дебатів у Нешвіллі, повідомляє NBC.

При цьому президент зазначив, що сам він ніколи не отримував гроші від Росії.

Байден спростував звинувачення Трампа в корупції і заявив, що в житті не отримав ні копійки з іноземних джерел.

"Я не брав ні гроша ні в якого зарубіжного джерела. Я опублікував свої податкові декларації за всі 22 роки. Ви жодної", — сказав Байден.

Він також зазначив, що в роботі його сина Хантера в українській компанії Burisma, "не було нічого неетичного".

Нагадаємо, 23 вересня сенатори від Республіканської партії Рон Джонсон і Чак Греслі оприлюднили результати сенатського розслідування про "конфлікт інтересів" Хантера Байдена.

У доповіді стверджується, що російська підприємниця Олена Батурина, колишня дружина покійного мера Москви, переказала $3,5 млн фірмі, пов’язаній з Байденом-молодшим.

Юристи Хантера Байдена повідомили NBC News, що Байден "не цікавився" фірмою, яка отримала гроші, тому "твердження, що йому заплатили $3,5 млн, є хибним".

Син колишнього віцепрезидента США Хантер Байден в 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma.

Цю компанію пов’язують з ексміністром уряду Азарова Миколою Злочевським. Команда президента Дональда Трампа неодноразово намагалася довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb