У Білорусі скасували мітинг на підтримку Лукашенка: серед причин - коронавірус

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко пояснив скасування масового провладного мітингу в Мінську найближчої неділі труднощами із забезпеченням транспортування і безпеки його потенційних учасників, а також ситуацією з коронавірусом у країні

Про це повідомляє "БелТА".

"Якщо навіть було б 200-250 тис. людей (хоча, я думаю, це вилилося б і до 300 тис.), така кількість людей зайняла б територію від площі Перемоги до площі Незалежності, включно з усіма прилеглими вулицями. Причому люди стояли б досить щільно. У таких ситуаціях гарантувати заходи безпеки ... було б дуже важко, якщо не сказати неможливо, - сказав Головченко.

Крім того, за його словами, постало б питання, яким чином забезпечити доставку такої кількості людей з регіонів, оскільки більше половини було саме з областей.

"Для того, щоб перевезти стільки людей, довелося б зняти всі регулярні залізничні рейси, що викликало б незручності, адже студенти, дачники повертаються до Мінська. До всього іншого, це як мінімум 1,5 тис. великих автобусів, без урахування дрібніших. У місті такого не було ніколи. Це викликало б повний транспортний колапс", - заявив Головченко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb