У США відбулись фінальні дебати між Трампом та Байденом

У США 22 жовтня відбулися фінальні дебати кандидатів у президенти США Дональда Трампа, який представляє республіканців, та кандидата від демократів Джо Байдена

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Теледебати тривали 90 хвилин.

Трамп відстоював свої методи боротьби з пандемією коронавірусу, яка була однією з основних тем дискусії. За його словами, американці "вчаться жити" з вірусом і матимуть вакцину до кінця року.

Байден відповів, що з поширенням пандемії Трамп не планує зупиняти "темну зиму" смертності від коронавірусу. "220 000 американців загинули. Якщо ви не чуєте нічого іншого, я кажу сьогодні ввечері, почуйте це", – наголосив Байден.

Байден відкинув звинувачення у тому, що він знову введе локдаун, заявивши, що натомість він буде застосовувати більш науковий підхід.

Трамп також назвав Байдена "корумпованим" політиком, заявивши про зв’язки самого кандидата та його сина Хантера з українською компанією Burisma.

Роль Хантера Байдена у раді директорів української компанії піддалася черговому розгляду у США після звинувачень Трампа, які, на його думку, є свідченнями корупції.

Під час дебатів Байден наголосив, що його син не робив нічого недоречного, працюючи на Burisma. Потім він пішов у наступ, зазначивши, що Трамп був під загрозою імпічменту через його стосунки з Україною. Байден також зазначив, що звинувачення проти його сина неодноразово розслідувалось і не пов’язувало його з жодними протиправними діями.

Дебати також охопили теми національної безпеки, безпеки виборів, Китаю, імміграції, кліматичних змін та енергетики, економіки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb