Зеленський пообіцяв створити в Україні п'ять медичних містечок

Президент України Володимир Зеленський анонсував будівництво п'яти медичних містечок по всій Україні

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, під час перебування з робочою поїздкою у Донецькій області Зеленський взяв участь у відкритті після реконструкції Обласного діагностичного центру з консультативною поліклінікою у місті Слов'янську.

"Будівлю максимально адаптували до потреб маломобільних груп населення та людей з вадами зору. Загальна вартість будівництва й закупівлі обладнання становить понад 330 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відремонтований центр зможе надавати якісніші діагностичні послуги мешканцям Донеччини. Тут виконуватимуть вузькоспеціалізовані та високотехнологічні дослідження.

Зеленському також презентували план будівництва обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську, яка має стати флагманським медичним проектом з будівництва п'яти медичних містечок по всій країні.

Така медустанова зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн мешканців Донецької, Луганської та Харківської областей.

Вказано, що вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд гривень, загальний кошторис - 8 млрд гривень. Почати спорудження планують у першому кварталі 2021 року за наявності відповідного фінансування.

"У нас є завдання - зробити п'ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо", - сказав президент.

Він також акцентував увагу на необхідності пошуку й позабюджетних шляхів фінансування для будівництва всього містечка водночас, а не поступово, чергами протягом кількох років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb