В Україні 24 жовтня "день тиші" перед місцевими виборами

У суботу, 24 жовтня, в Україні настав "день тиші" перед голосуванням на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Передвиборна агітація закінчилася о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. "Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється", - йдеться в ч.2 ст.54 закону України про місцеві вибори.

У "день тиші" і безпосередньо в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій - суб'єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб'єктами виборчого процесу.

Також забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії - суб'єкта виборчого процесу, кандидата, політичної партії, місцеві організації якої є суб'єктами виборчого процесу, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом, політичною партією, місцеві організації якої є суб'єктами виборчого процесу, про підтримку проведення таких публічних заходів.

25 жовтня українці обиратимуть обласні, районні, міські, сільські ради та міських, селищних, сільських голів.

Вибори не організовуються й не проводяться на тимчасово непідконтрольній Україні територіях Донецької та Луганської областей, Криму.

За даними громадянської мережі ОПОРА, на чергових місцевих виборах загалом балотується 271 тисяча 362 кандидати, що були висунуті 147-ма політичними партіями або є самовисуванцями.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb