Ексміністр транспорту Рудьковський вперше з'явився на публіці після ув'язнення у Росії

Колишній міністр транспорту та народний депутат Микола Рудьковський повернувся після ув'язнення у Росії та проголосував на місцевих виборах у Чернігові

Про це повідомляє Суспільне.Чернігів.

Микола Рудьковський проголосував у Чернігові. Це - його перша публічна поява після півторарічного ув’язнення у Російській Федерації.

На виборчу дільницю, розташовану в приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу, Рудьковський приїхав близько 10:00 ранку. Він сказав, що прописаний у Чернігові і вважає участь у виборах громадянським обов’язком кожного.

Рудьковський також повідомив, що політикою не займається і поки що не планує займатися, у тому числі, на прохання батьків.

Микола Рудьковський був народним депутатом України кількох скликань. У 2006 році обирався міським головою Чернігова, від посади якого невдовзі відмовився. У 2006-2007 роках працював міністром транспорту та зв’язку, у 2014-му виїхав з України.

Навесні 2018 року був затриманий у Дубаї (ОАЕ) міграційною службою за перетин кордону із підробленим паспортом Іраку. У вересні того ж року політика заарештували в Москві за "напад на посольство РФ у Києві у червні 2014 року, коли він кинув у будівлю камінь. У Росії Рудьковського судили і він отримав 2 роки колонії. У квітні цього року політик вийшов із російської в’язниці та повернувся до України.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо