"Кожен сьогодні обирає, кому він служить: народу чи режиму". Тихановська заявила про закінчення терміну ультиматуму, висунутого Лукашенку

Сьогодні, 25 жовтня 2020 року, в Білорусі спливає термін народного ультиматуму

Про це через телеграм нагадала очільниця білоруської об'єднаної опозиції Світлана Тихановська, передає Еспресо.TV.

"І якщо вимоги не буде виконано, білоруси почнуть національний страйк", - наголосила вона.

Читайте також"Тварина під впливом препаратів", - опозиціонер Санніков про Лукашенка

За словами Тихановської, сьогодні свій вибір має зробити кожен правоохоронець та посадовець режиму Лукашенка.

"Сьогоднішня неділя - день вибору. Кожен співробітник силових структур сьогодні вибирає, кого він захищає: свій народ або своїх начальників. Кожен чиновник сьогодні вибирає, кому він служить: народу або режиму. Це непростий вибір, адже він вимагає піддати ризику власні зрозумілі й відчутні привілеї заради добробуту всієї країни", - зазначила політикиня.

Нагадаємо, посольство Сполучених Штатів опублікувало попередження для громадян США у Республіці Білорусь. Їх просять запастися готівкою та харчами.

Учора, 24 жовтня, держсекретар США Майк Помпео мав півгодинну телефонну розмову з Лукашенком, під час він лякав очільника американської дипломатії збройним втручанням Москви.

Довідка

Від імені білоруської об'єднаної опозиції Світлана Тихановська оголосила самопроголошеному президенту Олександру Лукашенко "народний ультиматум". Його вимоги:

1. Лукашенко повинен оголосити про відставку.

2. На вулицях має повністю зупинитися насильство з боку силових органів.

3. Всі без винятку політв'язні повинні бути звільнені.

Як підкреслюють опозиціонери, якщо не буде виконано бодай один з наведених вище трьох пунктів, в понеділок, 26 жовтня, у Білорусі розпочинається загальнонаціональний страйк та акція громадянської непокори.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо