У КВУ заявили про факти підкупу виборців, за голос пропонують 200-400 грн

Комітет виборців України зафіксував факти підкупу виборців під час голосування на місцевих виборах

Про це заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє "Україна 24".

"Станом на другу половину дня ми фіксуємо низку порушень, пов’язаних із підкупом виборців. Ця технологія нікуди не ділася. До прикладу, на Одещині було виявлено 4 автобуси виборців, яким пропонували по 400 грн за голос. Це автобус, який рухався до смт. Затока і Білгород-Дністровського. Смт. Затока, хочу нагадати, це та громада, Кароліно-Бугазька громада, де перед виборами аномально зросла кількість виборців - в одній громаді на 13%. І тоді поліція повідомляла про штучність цього процесу і про те , що, очевидно, виборці були фінансово мотивовані", - сказав Кошель.

Він додав, що у Нікополі на Дніпропетровщині пропонували виборцям за голос по 200 грн.

Також зафіксовані порушення у місті Костянтинівка Донецької області і Новодмитрівці Донецької області, а саме - два факти підвезення виборців.

За його словами, КВУ фіксує факти винесення бюлетенів у трьох регіонах, "що може характеризуватися як спроба організації "каруселі".

"Також ми фіксуємо кілька фактів спроб фальсифікації у день голосування. Це факти, коли виборцям прямо вказували пальцем, за кого потрібно голосувати. І це факти пов’язані не тільки з порушенням законодавства, а зі звичайною людською підлістю, тому що ці факти зафіксовані на Дніпропетровщині у психоінтернаті, а також на Закарпатті у геріатричному пансіонаті, де лікуються виборці переважно старшого віку", - сказав Кошель.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо