В Кременчуці Полтавської області на ДВК зникло 200 бюлетенів

У м. Кременчук Полтавської області у день голосування на виборчій дільниці у школі №16 зникло 200 бюлетенів для голосування за депутатів міської ради

Як повідомила Еспресо голова дільничної виборчої комісії № 113 Яніна Габалевич, бюлетені під охороною привезли на ДВК у п’ятницю ввечері. Їхню кількість перевірили, а самі бюлетені поклали в сейф і опломбували.

Ввечері напередодні виборів бюлетені зняли з охорони – на той момент їхня кількість залишалася незмінною. Однак, вже зранку члени ДВК виявили, що недорахувалися двохсот бюлетенів – саме тих, за якими люди обирають депутатів міської ради.

Як повідомляє кореспондентка Еспресо Валерія Пашко, через це виборча дільниця №113 відкрилася на пів-години пізніше, ніж решта – не о 8, а о 8.30 ранку.

Члени комісії викликали слідчу оперативну групу, яка склала адміністративний протокол та допитала свідків. 

Нагадаємо, під час підготовки до виборів в м.Кременчук не обійшлося без скандалів – саме тут всупереч закону місцева ТВК не зареєструвала виборчий список кандидатів до міськради від опозиційної  "Європейської Солідарності".

В результаті, після відповідного рішення Окружного адмінсуду Полтави, та після спроб саботувати постанову суду, рішення ТВК було скасоване. 

8 жовтня Територіальна виборча комісія зареєструвала список “Європейської солідарності” на виборах до міської ради у Кременчуці.