"Опитування" Зеленського більше мало ознаки флешмобу, - Айвазовська

Голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що "опитування" президента Володимира Зеленського мало ознаки акції, а не репрезентативної соціології

Про це вона сказала під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"За нашими даними інтерв'юери працювали близько на 55% виборчих дільницях, а на 45% ми їх не зафіксували. Похибка цього числа може досягати 4%. На Заході за нашими оцінками інтерв'юерами, які проводили опитування було покрито 8% виборчих дільниць, на Півдні майже 79%, на Сході і в Центрі - 55 %-56%. Це було опитування, яке більше мало ознаки певної акції, флешмобу, але точно не репрезентативної соціології. Тому ми закликаємо президента зважати на наслідки, на оцінки експертних організацій", - заявила Айвазовська.

Вона зауважила, що у президента є функції, повноваження і обов'язки, в які дане опитування не належить. І його якість є під сумнівом. 

"Вчора станом на вечір так і не було відповіді щодо методів, компанії, яка організовувала це опитування і його вартості. Хоча за нашими проміжними підрахунками, якщо вартість послуг одного інтерв'юера буде відповідати заявленим цифрам, то вартість опитування досягає близько 30 млн грн з польового етапу з відповідним покриттям", - сказала Айвазовська.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb