У Єгипті акула напала на українську родину, 12-річний хлопчик перебуває в реанімації

У Єгипті на родину українців під час відпочинку на воді із занурюванням напала акула, внаслідок чого 12-річний хлопчик опинився в реанімації

Про це повідомляє у Facebook Державне агентство розвитку туризму України.

"У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося", - йдеться у повідомленні.

У Держтуризмі уточнили, що лікування постраждалих взяв на себе уряд Єгипту, а також зазначили, що інцидент стався після купівлі українцями екстремального туру у місцевих жителів за межами готелю.

На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс", - розповіли в Держтуризмі. 

Водночас туроператор JOIN UP! повідомив подробиці інциденту.

"25 жовтня під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху сім’я туристів постраждала від акули. Це відбулося під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію", - йдеться на сайті туроператора.

За даними JOIN UP!, туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. З

"Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали", - розповіли в JOIN UP!.

Наразі всі постраждалі перебувають у лікарні. Жінка отримала глибокі рани від укусів, її син втратив частину руки нижче ліктя, обох прооперували.

У туроператора зазначили, що заняття підводним плаванням належить до виключень зі страхових випадків, як зазначено у страховому полісі, отже нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb