Зеленський під час місцевих виборів зловживав адмінресурсом, - Айвазовська

Голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що президент України Володимир Зеленський під час місцевих виборів зловживав адмінресурсом

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, у своїх виступах Зеленський використовував гасла партії "Слуга народу".

"Президент зловживав адміністративним ресурсом, він не був над процесом, він став його частиною, чим порушив міжнародні стандарти. Це правда... Що є важливим: президент у своїх виступах використовував гасла однієї з політичних сил, а саме "Слуги народу". Цим він взяв участь в агітації за цю політичну партію, тому що ми бачили ці слогани на білбордах, на зовнішній рекламі тощо", - сказала Айвазовська.

Вона додала, що робота людей, які проводили ініційоване президентом опитування в день виборів, має бути оплачена прозоро та офіційно.

"Вони себе не називають, але вони обдзвонювали за базою громадських організацій, об'єднань громадян усіх підряд, вони моїм колегам у різних регіонах телефонували безпосередньо. У мене є аудіозаписи розмов на 15-20 хвилин. Відповідно, я впевнена, вони телефонували до громадських організацій, незалежно від того, є вони молодіжними, дорослими, пенсіонерськими", - зазначила Айвазовська.

Вона додала, що компанії говорили, скільки буде сплачено тим, хто проводив опитування.

"Сьогодні я уточнювала в організаторів, чи буде дійсно сплачено офіційно ці кошти як цивільно-правові договори підряду, мені гарантували, що буде. Відповідно, з них буде сплачено податки. Відповідно, бюджет цього опитування - 39 млн грн. Якщо розраховувати, 55% дільниць покриття, одна людина на дільницю, 1200 на руки, 480 грн податків плюс 40 грн на рекрутера. Це відомості, які моїм колегам під запис надавали ті компанії", - дордала Айвазовська.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо