Близька до екскерівника банку "Михайлівський" фірма без тендеру отримала замовлення госпіталю МВС на 47 млн грн, - "Наші гроші"

Власник мережі "Ельдорадо" Віктор Поліщук міг відвідувати Міністерство внутрішніх справ після отримання фірмою з його орбіти замовлення без тендеру від госпіталю МВС на 47 млн грн

Про це пишуть "Наші гроші".

Згідно з повідомленням, 31 березня журналісти програми помітили, як на подвір’я МВС заїхало авто марки Rolls-Royce Phantom. Автомобіль прибув у супроводі Mercedes. Обидві автівки записані на компанію з орбіти екс-власника банку "Михайлівський" Віктора Поліщука, який також володіє мережею магазинів "Ельдорадо".

"Візит до МВС Rolls-Royce Phantom, яким користується Поліщук, відбувся через декілька днів після того, як 27 березня Центральний госпіталь МВС уклав угоду з ТОВ "Технополіс 15" про закупівлю засобів захисту від коронавірусу на 47,32 млн грн. При цьому, фірму обрали без конкурсу, вартість засобів була дорожчою аналогічних закупівель поліції", - зазначили у виданні.

При цьому основний вид діяльності компанії, яка до цього не перемагала на тендерах – торгівля побутовими електротоварами. Вона також пов'язана вже зі згаданим власником «Ельдорадо» Віктором Поліщуком.

За інформацією видання, раніше Поліщук був власником банку "Михайлівський". У 2016 році Національний банк України визнав цю фінустанову неплатоспроможною. 

"Тоді виявилося, що довкола банку існував ряд фінкомпаній, які формально не були пов’язані з «Михайлівським», а лише залучали гроші фізосіб під вищий процент. Перед тим як держава отримала над банком контроль, тисячами транзакцій зобов’язання однією з фінкомпаній на приблизно мільярд гривень перекинули на банк, а отже – на державу", - пише видання.

Зазначається, що тоді у результаті розслідування через суди було накладено арешти на активи інших компаній Поліщука, який по суті володів банківською установою до визнання її неплатоспроможною. Втім, його причетність не довели. У виданні зазначили, що справою "Михайлівського" досі опікується Офіс генпрокурора, Державне бюро розслідувань і Нацполіція.

Водночас правоохоронці оголосили підозри колишньому виконуючому обов'язки голови правління "Михайлівського" та шістьом посадовцям. При цьому арешти з активів, пов'язаних з Поліщуком, накладені в рамках проведення розслідування були зняті.

У виданні також зазначили, що під час дії карантину журналісти зафіксували візити до МВС тодішнього міністра фінансів Ігоря Уманського, міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова та міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який прибув до МВС через день після свого призначення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb