Найбільше - на дороги: З COVID-фонду витратили понад половину коштів

З Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн, або 52% від загальної суми

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн. Це становить 52% від загальної суми.

Зокрема, найбільше - 16,3 млрд грн - витрачено на будівництво і ремонт доріг. Загалом на дороги з COVID-фонду було виділено 35 млрд грн.

У сфері соціального захисту використано 9,3 млрд грн (89%) з передбачених 10,4 млрд грн.

Власне на сферу охорони здоров'я використано 5,8 млрд грн із передбачених 16,3 млрд грн. На закупівлю апаратів штучної вентиляції легень витрачено 21 млн грн (виділено 100 млн грн); на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників витрачено 624 млн грн з передбачених 2,9 млрд грн. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 2,7 млрд грн з передбачених 6 млрд грн. Кошти, виділені на придбання обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, поки не використовувались.

На забезпечення правопорядку використано 2,4 млрд грн з 2,7 млрд грн (91%).

На державну підтримку сфери культури, туризму та креативних індустрій передбачено 1 млрд грн, із яких наразі використано лише 6 млн гривень.

На відновлення видатків, які були скорочені при створенні Фонду, передбачено 524 млн грн, із яких наразі використано 165 млн грн або 31%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb