Незадовільна оцінка щодо боротьби з корупцією: Венедіктова доручила ДБР за два місяці усунути недоліки

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела наради з директором НАБУ Артемом Ситником, в.о. керівника САП Максимом Грищуком та в.о. директора ДБР Олексієм Сухачовим

Про це повідомляє пресцентр Офіса генпрокурора.

Під час зустрічі Венедіктова заслухала про поточний стан справ та акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо притягнення до відповідальності топ-корупціонерів. Вона вказала НАБУ і САП на недостатній рівень відшкодування встановлених в кримінальних провадженнях збитків.

"Всім правоохоронцям була поставлена незадовільна оцінка щодо боротьби з корупцією. Основною локомотивною силою в протидії таким правопорушенням мають бути НАБУ і САП. Добре, що ми нарешті маємо перші вироки, однак в деяких актуальних провадженнях по два, три, а іноді й чотири роки тому повідомлено про підозру, а слідство й досі триває. Обговорили з керівництвом антикорупційних органів провадження, які мають бути до кінця року скеровані до суду", - сказала Венедіктова.

Також Венедіктова заслухала в. о. директора ДБР Олексія Сухачова та його заступників щодо результатів роботи за 9 місяців 2020 року.

“Стосовно вашої підслідності, ви мусите проводити системну роботу з викриття злочинних схем, де є правоохоронці, які «кришують» цілі галузі. Потрібно блокувати корупційні вертикалі знизу до верху”, - констатувала Венедіктова.

Генеральний прокурор поставила перед ДБР завдання - за два місяці скорегувати роботу на вказаних напрямах і усунути виявлені недоліки.

Читайте також: ОАСК ухвалив викреслити з Єдиного реєстру інформацію про Ситника як керівника НАБУ, - ЗМІ