Переведення державних послуг в онлайн дозволить українцям заощаджувати до 495 млн грн щорічно, - Мінцифри

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, завдяки переведенню державних послуг в онлайн українці зможуть заощаджувати до 495 млн грн щорічно

Про це пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомила у Facebook.

"Електронні послуги - це вигідно. Вже сьогодні громадяни можуть заощадити 495 млн грн на рік, якщо будуть отримувати державні послуги онлайн і не відвідувати держоргани. Це якраз ті кошти, які ви витрачаєте на дорогу, всілякі бланки та ксерокопії документів. Більше того, потенційна економія на хабарях сягає 841 млн грн на рік", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Мінцифри зазначили, що відомство впроваджує антикорупційні послуги на порталі "Дія". Відтак у будівельній сфері наразі можна онлайн розпочати будівництво та ввести онлайн в експлуатацію об'єкти класу ризику СС1, тобто 90% усього будівництва в країні. Послуги для інших 10% найбільш ризикованих об'єктів планується запустити до кінця року.

У пресслужбі додали, що наступним сервісом у застосунку "Дія" буде електронний підпис, який можна буде отримати та переоформити онлайн зі смартфону. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb