Скасування криміналу за приховування статків: у Зеленського анонсували "ініціативу, щоб відновити ефективну роботу системи"

Президент Володимир Зеленський використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил

Про це йдеться у заяві Офісу президента.

"Українська держава створила систему електронного декларування та контролю статків посадовців і депутатів. Елементами цієї системи є не лише обов’язок визначених законом осіб декларувати майно та доходи, а й відповідальність за недостовірне декларування, а також контрольні повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування статків, - ЗМІ

Там зазначили, що до сьогодні ця система працювала ефективно, дозволивши притягнути до відповідальності порушників антикорупційного законодавства.

"Незважаючи на протидію, відповідні інструменти в законодавстві України будуть збережені або, в крайньому разі, поновлені. Жодного відступу в антикорупційній роботі не допускаємо навіть гіпотетично", - заявили в ОПУ.

У Зеленського очікують публікації повного тексту рішення Конституційного суду в цій справі.

"Усвідомлюємо, що рішення Конституційного Суду остаточні та не підлягають оскарженню. Президент обов’язково використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил", - йдеться у заяві.

Читайте також: У Зеленського назвали загрозою безвізу та євроінтеграції рішення КСУ щодо антикорупційної інфраструктури

У Офісі запевняють, що посадовці та депутати продовжать декларувати своє майно та доходи, а антикорупційні органи матимуть необхідні повноваження для їхньої перевірки та притягнення порушників до відповідальності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb