Корупція у владних структурах загрожує нацбезпеці, - Баканов

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що випадки системного руйнування корупцією владних структур є загрозою національній безпеці

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Випадки системного руйнування корупцією владних структур є загрозою національній безпеці. І власне, саме таким випадкам протидіє Служба безпеки. Це конкретні розслідування за матеріалами СБУ, які доходять до обвинувальних вироків. По ним є цілком прикладні санкції – звільнення з посад і позбавлення волі", – зазначив Баканов.

За його словами, найбільшу кількість корупційних правопорушень за матеріалами СБУ виявлено саме в органах влади різних рівнів. Зокрема, мова йде про 212 кримінальних проваджень і 269 оголошених підозр із загальної кількості. Серед них – підозру повідомлено колишньому голові Кіровоградської ОДА за вимагання хабаря у розмірі 1,3 млн. грн, окремо ліквідовано масштабну схему з видачі незаконних дозволів у ДАБІ, яка функціонувала роками.

Також значна кількість корупційних злочинів виявлена у правоохоронних і контролюючих органах. За цим напрямом за матеріалами СБУ розпочато 208 кримінальних проваджень, 268 особам повідомлено про підозру. Загалом з початку року знешкоджено 6 організованих злочинних угруповань у правоохоронних органах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb