Легалізація грального бізнесу: нардепи створять робочу групу для внесення змін до закону

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив створити робочу групу з розробки змін до закону "Про гральний бізнес"

Про це йдеться у повідомленні Комунікаційного апарату Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, за результатами проведеного засідання Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив створити робочу групу з розробки у стислі терміни змін до закону "Про гральний бізнес" з урахуванням побажань, висловлених народними депутатами під час засідання.

Крім того, комітет розглянув питання щодо прийнятого Кабінетом міністрів рішення про створення комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, а також затвердження її голови та її членів.

Народні депутати нагололсили, що закон "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" містить колізію: дві частини статті 7 закону по-різному визначають, хто саме проводить конкурс з відбору членів комісії.

"В одній частині це має бути Кабінет міністрів із залученням у конкурсну комісію кандидатів від профільного комітету, а в іншій - це має бути комісія з вищого корпусу державної служби за загальною процедурою відбору державних службовців. Однак, Кабінет міністрів, не маючи на це повноважень, самостійно обрав одну з цих норм", - йдеться у повідомленні.

Відтак, члени комітету висловились за необхідність врегулювати колізії та закликали Кабмін діяти у рамках закону.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb