НАБУ викрило керівників порту "Южний" на зловживаннях у 47,5 млн грн

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрило керівників морського торговельного порту "Южний" на зловживаннях на суму 47,5 млн грн

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Згідно з повідомленням, детективи бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство "Морський торговельний порт "Южний" зазнало понад 47 млн грн збитків. Серед організаторів схеми - чинні та колишні посадовці порту "Южний".

У пресслужбі зазначили, що йдеться про одного із заступників директора державного підприємства порту, ексзаступника директора, сімох колишніх директорів комерційних компаній, а також двох співробітниць комерційних компаній.

Так, слідство встановило, що один із чинних керівників порту і колишній заступник директора порту "Южний", а також керівник приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

"Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі - від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, - аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів", - зазначили у пресслужбі.

За інформацією відомства, посадовців державного підприємства наразі затримано. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів всім учасникам злочину.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb