Судді КСУ поскаржилися Зеленському та Разумкову на "постійний тиск" з боку НАБУ, НАЗК і "деяких політиків"

Збір суддів Конституційного суду звернувся до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та прем'єра Дениса Шмигаля щодо постійного тиску з боку антикорупційних органів

Про це йдеться у заяві суду.

"Конституційний суд України упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема Національного агентства з питань запобігання корупції України, Національного антикорупційного бюро України та деяких політиків. Незаконний вплив чиниться як на окремих суддів, так і суд в цілому", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування статків, - ЗМІ

Судді заявили, що "всупереч спробам окремих високопосадовців та політиків дестабілізувати роботу" КСУ керуватиметься конституцією та діятиме в інтересах народу.

Читайте також: Скасування криміналу за приховування статків: у Зеленського анонсували "ініціативу, щоб відновити ефективну роботу системи"

"Незважаючи на звинувачення в упередженості та заангажованості, поширення компрометуючої інформації стосовно професійної діяльності суддів та погрози щодо їх кримінального переслідування, КСУ і надалі забезпечуватиме верховенство Конституції та захист прав людини і громадянина", - заявили в суді

Читайте також: У Зеленського назвали загрозою безвізу та євроінтеграції рішення КСУ щодо антикорупційної інфраструктури

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb