У Києві рок-музиканти провели благодійний вечір на підтримку Андрія Антоненка

У середу, 28 жовтня, в одному зі столичних пабів рок-музиканти організували музичний захід, кошти з якого передадуть сім'ї підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета музиканта і військовослужбовця Андрія "Ріфмастера" Антоненка

Про це повідомив із місця події кореспондент Еспресо.TV Ілля Євлаш.

Організатори благодійного концерту зазначають, що сім'я Ріфмастера залишилась без годувальника тож зараз, як ніколи потребує підтримки. В концерті взяли участь Сергій Василюк, Христина Панасюк, Соня Сотник, гурт "ТаРута" та рок-гурт "Широкий Лан". 

"Родина Андрія Антоненка без годувальника. В нього діти, в нього мама, в нього жінка. І ми хочемо тут зібрати певні кошти для того щоб передати їх просто на родину, щоб родині було за що існувати", -каже учасник рок-гурту "ТаРута" Євген Романенко.

Організатори заходу зазначають, що на концерт попередньо продали понад 100 квитків, середня вартість одного складає - 200 грн.

Окрім цього під час заходу усі охочі могли купити бейсболки, футболки, світшоти, чашки та інші речі із символікою Ріфмастера, кошти від їх продажу також підуть на підтримку сімї Антоненка.

Читайте також. Клименко, Матіос і зізнання у злочині: ЗМІ оприлюднили версію вбивства Шеремета, яку нібито ігнорує слідство

До дня проведення благодійного заходу інша підозрювана у справі лікар і волонтер Юлія Кузьменко намалювала низку картин, які також продавались на благодійному вечорі. Деякі з них перенесли у вигляді принтів на світшоти, котрі усіх охочі могли придбати до власного гардеробу.

"Сьогодні будуть продані частково Юліні малюнки, які вона намалювала в ІТТ. Частину з них вона намалювала вже будучи на домашньому арешті. Всі ці кошти будуть передані сім'ї Андрія Антоненка, який не має змоги годувати своїх дітей та свою дружину. Всі ми розуміємо, що це важко в таких умовах. Будуть продані і кофти з малюнками, які малювала Юля. Футболки з правозахисної ініціативи - #FreeRiff, чашки, прапор, диски. Все що ми зможемо сьогодні виручити - передамо сімї", - розповів чоловік Юлії Кузьменко Петро Киян. 

Під час концерту кілька рок-композицій виконав гурт "ВіВаС" в складі якого грали діти Андрія Антоненка Віктор і Варя.

Дружина Ріфмастера Світлана Антоненко щиро подякувала організаторам заходу та тим хто його підтримав.

"Діти розуміють, що вони допомагають. Старший Вітя і Саша Катаєв вони збираються монтувати своє відео. Вони так вирішили собі своє щось робити в підтримку тата. А Варіко сказала, що вона буде крутою барабанщицею, щоб тато нею пишався", - сказала Антоненко.

У перервах між виступами артистів ведуча проводила благодійний аукціон на якому продали прапор із автографом Антоненка, картини Юлії Кузьменко та інші речі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb