У мусульманських країнах почалися безлади: палять прапори Франції і фото Макрона

У всьому мусульманському світі зростає напруга через наміри президента Франції Еммануеля Макрона боротися з ісламістами, в ряді країн Близького Сходу почалися заворушення

Про це повідомляє видання The Guardian.

Напруження наростало з вересня, пише видання, коли сатиричний журнал Charlie Hebdo перевидав карикатури на пророка Мухаммеда напередодні суду над 14 обвинуваченими в причетності до теракту 2015 року.

Слова Макрона про намір боротися з ісламістським сепаратизмом і тероризмом лише посилили напругу, зазначає The Guardian.

"Наше завдання - боротися проти тих, хто "злітає з котушок" в ім'я релігії ... захищаючи тих, хто сповідує іслам і є повноправними громадянами республіки", - заявляв Макрон.

27 жовтня в Лівії, Палестині, Ємені, Сирії, Бангладеш, Пакистані, Іраку та ряді інших країн мусульманського світу пройшли акції проти політики Франції - демонстранти палили прапори країни і фотографії Макрона.

Джерело повідомляє, що біля французького посольства в Багдаді було спалено зображення Макрона разом з французьким прапором.

Останні акції протесту пройшли у вівторок у столиці Бангладешу, де, за оцінками поліції, близько 40 000 чоловік брали участь в демонстрації, організованої найбільшої ісламістської партією країни.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb