У Польщі Качинський підтримав рішення Конституційного суду про обмеження абортів

Рішення Конституційного суду щодо обмеження абортів в Польщі є конституційним, а дії протестувальників на вулицях польських міст є злочинними

Зміст

Про це у відеозверненні, розміщеному у Фейсбуці, заявив лідер правлячої партії "Право і справедливість", віце-прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський.

"Це рішення повністю відповідає Конституції. Більше того: у світлі Конституції іншого вироку в цій справі не могло бути", - заявив Качинський.

Він зазначив, що зараз у країні складна ситуація з пандемією COVID-19, а тому усілякі демонстрації коштуватимуть "людських життів".

"Ті, хто до них закликають, а також і ті, хто в них бере участь, призводять до загальної небезпеки, а відтак скоюють серйозний злочин", - заявив віце-прем’єр Польщі.

Він зауважив, що зараз здійснюються напади на римо-католицькі храми, що є цілком новим явищем в історії Польщі. Він закликав своїх однопартійців "за будь-яку ціну" захищати храми, а також Польщу і патріотизм.

  • Нагадаємо, 22 жовтня Конституційний суд Польщі встановив правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні. Після цього у Варшаві відбуваються масові протести через таке рішення суду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb