Єврокомісія запустила новий комплекс заходів проти поширення коронавірусу

Європейська комісія запустила додатковий комплекс заходів, покликаних обмежити поширення коронавірусу, врятувати людей і зміцнити стійкість ринку ЄС

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Європі потрібні рішучі і негайні дії для захисту життів людей і засобів для існування, для зменшення тиску на системи охорони здоров'я і контролю над поширенням вірусу", - заявила комісар ЄС з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс.

Заходи включають централізовану інформацію про поширення вірусу і ефективність боротьби з ним, тестування, відстеження контактів, підготовку до вакцинації, постачання медичними матеріалами та обладнанням по ЄС, забезпечення свободи пересування через кордони.

Читайте також: 2 листопада Німеччина введе "м'який" локдаун, - Меркель

ЄК рекомендувала масове використання експрес-тестів на антигени. та мобільних додатків для відстеження контактів.

Стратегія ЄС щодо вакцин включає переговори Єврокомісії з різними виробниками, щоб зробити вакцини доступними європейцям і всьому світу, як тільки буде доведено їхню безпечність та ефективність.

Читайте також: У Франції вводять жорсткий карантин до 1 грудня

Єврокомісія продовжила скасування мит і ПДВ на імпорт медичного обладнання та матеріалів із країн, що не входять в ЄС.

Країни-члени Євросоюзу повинні дотримуватись прийнятої Радою ЄС рекомендації про єдиний підхід до обмежень вільного пересування і скасувати інші заходи внутрішнього прикордонного контролю, пов'язані з COVID-19.

Агентство з авіаційної безпеки ЄС і ECDC працюють над протоколом тестування для пасажирів.

Що стосується обмежень на в'їзд в ЄС з країн, що не входять в нього, то Єврокомісія рекомендує список категорій осіб, які звільняються від обмежень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb