Клієнти Нової Пошти зможуть проходити верифікацію по цифровому паспорту через термінали Ощадбанку

Ощадбанк спільно з компанією Пост Фінанс впровадили можливість верифікації клієнтів Нової пошти по ID-картках через POS-термінали

Про це повідомила пресслужба Нової Пошти.

Згідно з повідомленням, з жовтня клієнти Нової пошти при відправці та отриманні грошових переказів можуть пройти верифікацію особи у відділенні, приклавши ID-картку до POS-терміналу Ощадбанку.

"Це означає, що клієнту не потрібно передавати оператору фізичний документ для сканування. Технологія дозволяє автоматично підтвердити особу і зберегти дані у системі NovaPay", - зазначили у пресслужбі.

За словами СЕО компанії "Пост Фінанс" Андрія Кривошапко, завдяки цій можливості час верифікації скоротився до 20 секунд.

Як зазначив директор департаменту електронної комерції і платіжних засобів "Ощадбанку" Володимир Москаленко, у партнерстві з Пост Фінанс банк першим на ринку фінтех презентував ідентифікацію клієнтів за ID-картками через POS-термінали, що зробило систему зберігання даних ще більш безпечною.

У пресслужбі нагадали, документи, які підтверджують особу, потрібно обов'язково пред'являти при отриманні відправлень з оголошеною вартістю 15 тис. грн і вище, а також для отримання і відправки грошового переказу на суму 5 тис. грн і вище.

"У ID-картки є дві беззаперечні переваги перед звичайним паспортом-книжечкою. По-перше, це безпечність – адже для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку практично неможливою, а, по-друге, це практичність – ID-картка більш зручна та зносостійка, ніж паперовий аналог.  На цей час понад 5,1 млн громадян України є власниками пластикових паспортів, а нові технології ідентифікації та верифікації клієнтів, які впроваджуються у великих компаніях, допомагають Міграційній службі популяризувати її серед населення", - говорить Максим Соколюк, голова Державної міграційної служби України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb