Найдорожча кампанія серед кандидатів у мери Києва була у Верещук, - ОПОРА

З-поміж кандидатів на посаду міського голови Києва найбільше грошей на свою виборчу кампанію витратила кандидатка від "Слуги народу" Ірина Верещук

Про це свідчить здійснений Громадянською мережею "ОПОРА" аналіз опублікованих проміжних звітів.

"Верещук прозвітувала про надходження і використання коштів виборчого фонду з 22 вересня до 14 жовтня. На рахунок її поточного виборчого фонду за цей час надійшло 25 млн грн коштів місцевої організації політичної партії "Слуга народу". До 14 жовтня кандидатка витратила на кампанію 22,143 млн грн, з них 95,685 тис. грн – на виготовлення матеріалів передвиборної агітації, 15,075 млн грн – використання ЗМІ, розміщення матеріалів передвиборної агітації в інтернеті коштувало Верещук 1,288 млн грн, а зовнішня реклама – 5,654 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Кандидат від "Голосу" Сергій Притула використав на кампанію 13 млн 352 тис. 594 грн.

Андрій Пальчевський від політичної партії "Перемога Пальчевського" витратив 2 млн 577 тис. 879 грн.

Кандидат від політичної партії "Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна" Микола Томенко витратив на передвиборну кампанію 414 тис. 894 грн.

Михайло Поживанов (Радикальна партія Олега Ляшка) витратив на свою рекламу 282 тис. 300 грн, Сергій Гусовський (політична партія "За майбутнє") – 250 тис. грн, Олександр Попов –  157 тис. 652 грн.

Кандидат від партії "Екологічна альтернатива" Єгор Фірсов прозвітував, що на рахунок виборчого фонду кандидата не надходило коштів, тож не було й витрат.

Водночас ОПОРА фіксувала політичну рекламу зі сторінки Фірсова в Facebook. За даними ОПОРИ рекламу кандидата оплачувала політична сила, від якої він балотувався, і впродовж 5 вересня – 12 жовтня ці витрати становили понад $1900 на 92 рекламні дописи.

В ОПОРІ нагадали, що за виборчим кодексом проміжні звіти кандидати повинні подати не пізніше, ніж за 5 днів до дня голосування, а остаточний фінансовий звіт – не пізніш як на 7-й день після дня голосування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb