Скасування декларування Конституційним судом: Зеленський скликав засідання РНБО

29 жовтня президент Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки та оборони

Про це повідомляється на сайті президента.

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни, спричинені відміною електронного декларування рішенням Конституційного суду.

"Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Скасування криміналу за приховування статків: українців кличуть під КСУ на акцію "Проведемо суддів-зрадників до Ростова"

Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення.

Читайте також: Рішення певних органів влади мають антидержавний характер, - Данілов

Зазначається, що будуть напрацьовані необхідні законопроєкти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій. Відповідні законопроєкти Зеленський подасть до Верховної Ради як невідкладні.

Читайте також: КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування статків, - ЗМІ

"Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими", – зазначив Зеленський.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо