Степанов: Молекулярно-генетичну лабораторію в Інституті раку добудують в 2021 році

Будівництво молекулярно-генетичної лабораторії в Національному інституті раку, вартість якої становить близько 104 млн грн, планують завершити у 2021 році

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ.

"Кошти виділялись у 2018 і 2019 роках, та нічого не робилось. Коли я прийшов у міністерство, то побачив, що по цьому питанню навіть не було створено оновленого медичного завдання. Ми його зробили, потім треба було зробити проєкт - зібрати документацію, пройти експертизи. Це все потребує часу. На сам проєкт ще йде 5-6 місяців - це закупівля обладнання, ремонтні роботи і все інше", - зазначив він.

За словами Степанова, заплановане проведення робіт потребує більшого часу, ніж залишилось до кінця бюджетного року. Він зауважив, що проєкт обов'язково буде реалізований у наступному році і для цього в бюджеті мають бути закладені відповідні кошти.

"Ми дуже потребуємо молекулярно-генетичної лабораторії, й, нарешті, отримали всі схвалення та кошти. Крім цього, ми наполягаємо на будівництві корпусу променевої терапії Інституту раку, який не будувався з 2012 року. Тобто ми зараз плануємо завершувати ті проєкти, які не робились роками" - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb