Вперше в Україні суд визнав банкрутом фізичну особу

Господарський суд Києва вперше визнав банкротом фізичну особу, створивши прецедент, згідно з яким українці зможуть врегулювати свої проблеми не втративши при цьому все майно

Про це повідомляє OpenDataBot.

"В Україні вперше визнали людину банкрутом. Таке рішення було прийнято Господарським судом Києва у липні цього року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з моменту набуття чинності у жовтні минулого року нового Кодексу України з процедур банкрутства було відкрито 142 справи про банкрутство.

"27 липня 2020 року перша справа дійшла до завершення: суд визнав українця банкрутом та призначив план реструктуризації боргу за валютною іпотекою", - зазначають в OpenDataBot.

За словами співзасновника юридичної компанії VRTS Георгія Григоряна, який супроводжував справу першого банкрута-фізичної особи, суд створив прецедент, згідно з яким українці отримали можливість врегулювати свої фінансові проблеми - боржник може за комфортним графіком погасити борги та не втратити своє майно.

"В українців з'явилась легальна можливість обнулити свій борг. Раніше збанкрутувати в Україні могли лише юрособи та фопи, фізичні особи лишалися наодинці з банками та іншими кредиторами. Люди, які не могли погасити борги, могли залишитись у прямому сенсі без нічого", - зазначив Григорян.

Він додав, що практика банкрутства допомагає вийти зі скрутного становища та вирішити проблему адекватно.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb