Теплокомуненерго у 24 населених пунктах досі мають критичні борги за газ, - Нафтогаз

Підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) у 24 населених пунктах досі мають критичну заборгованість за газ, яка ставить під загрозу старт опалювального сезону для їх клієнтів

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Згідно з повідомленням, підприємства ТКЕ у 24 населених пунктах досі мають критичні борги за газ, що ставить під загрозу старт опалювального сезону для їх клієнтів.

Так, окрім Києва, боржники залишаються у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Загалом зазначили у пресслужбі, кількість критичних боржників наразі знизилася з 47 до 38. Вже увійшли або розпочинають опалювальний сезон 13 областей України - у них немає жодного міста, де виробник тепла має критичну заборгованість.

У компанії також нагадали, що обов'язковими умовами постачання газу ТКЕ є дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за усіма укладеними з НАК "Нафтогаз України" договорами крім штрафних санкцій, або реструктуризація заборгованості перед НАК за спожитий газ, або подання та виконання графіка погашення заборгованості та здійснення розрахунків за використаний природний газ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb