В лікарнях Ужгорода заповнено 90% ліжок, відведених для пацієнтів з коронавірусом, - мер

В Ужгороді зросла кількість випадків COVID-19. Наразі лікарні міста заповнені хворими на коронавірус на 90%

Про це він повідомив мер Ужгорода Богдан Андріїв під час пресконференції в Ужгородській міській раді, передає Укрінформ.

"Я розумію, що в Ужгороді збільшилася кількість хворих на коронавірус. Десь це відбулося за рахунок виборів — працювали дільничні комісії, проводили засідання, здавали протоколи з регіонів, були черги в день голосування, проводилися партійні наради та зібрання. Це все теж частково призвело до збільшення кількості хворих", - зауважив мер.

Андріїв зазначив, що в Ужгороді заповнені 90% ліжок для хворих на коронавірус.

"У місті Ужгород хворих на COVID-19 лікують у 4 медзакладах міста: це Ужгородська міська клінічна лікарня, Обласна інфекційна лікарня, Центр легеневих хвороб та Закарпатськм обласна лікарня імені Новака. Наразі ці лікарні заповнені хворими на 90%", - наголосив мер.

За його словами, в Ужгороді медичні заклади зараз працюють на межі, але в місті готові до збільшення ліжкомісць для хворих на COVID-19.

"Ми також розуміємо, що в Ужгороді лікуються хворі з-за меж міста. Фактично, Ужгород — це транзитне місто, кордони у нас працюють, люди, які їдуть за кордон, здають в Ужгороді тести і це теж впливає на статистику", - додав Андріїв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb