"Грузинська мрія" втретє перемагає на парламентських виборах,- Іванішвілі

Політична партія "Грузинська мрія" святкує перемогу на парламентських виборах, що відбулися сьогодні, 31 жовтня 2020 року

Про це з посиланням на грузинський Перший канал передає Еспресо.TV.

Голова партії Бідзіна Іванішвілі звернувся до присутніх в партійному офісі прихильників.

"Спасибі нашим виборцям, спасибі активістам "Грузинської мрії", лідерам, вам - молоді, ви принесли цю перемогу. Потрібно підкреслити, що "Грузинська мрія" як партія втретє перемагає на принципових виборах. Ми отримали те, що хотіла наша країна - сформовану, солідну команду", - заявив політик.

Наразі процедуру голосування в країні вже закінчено.

Різниця в часі між Києвом та Тбілісі складає дві години.

Перемогу "Грузинської мрії" підтверджують екзит-поли чотирьох каналів грузинського ТБ.

Екзит-пол на замовлення телеканалу "Імеді" було проведено компанією American Public Opinion Strategies. Згідно з даними цього екзит-полу на 18:00 за місцевим часом, за пропорційною системою на першому місці йде "Грузинська мрія", на другому - "Національний рух - Сила в єдності" Міхеіла Саакашвілі, на третьому - ліберальна "Європейська Грузія".

Канал "Мтаварі архі" замовив екзит-поли у французької компанії IPSOS. За даними екзит-пол на 17:00, на першому місці - "Грузинська мрія", на другому - "Національний рух - Сила в єдності", на третьому - "Європейська Грузія".

Екзит-пол для телекомпанії "Формула" провела американська компанія Edison Research. Згідно з даними її екзит-пол на 16:00, першою йде "Грузинська мрія", другою - "Національний рух - Сила в єдності", третьою - "Європейська Грузія".

Телевізійний канал "Руставі 2" замовив екзит-пол у британської компанії Survation. За даними екзит-пол на 15:00, перше місце тоді було у "Грузинської мрії", друге - у "Національного руху - Сила в єдності", третє - у "Європейської Грузії".

Довідка

"Грузинська мрія" набирала найбільшу кількість голосів та, як наслідок, формувала уряд - за підсумками виборів до Сакартвелос Парламенті у 2012 та 2016 роках.

Членамми партії Іванішвілі також є минулий президент Грузії Георгій Маргвелашвілі (обраний 2013-го) та нинішня очільниця Грузії Саломе Зурабішвілі (обрана 2018-го).

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо