Алієв назвав лист Пашиняна Путіну визнанням поразки Вірменії у Нагірному Карабаху

Президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав листа прем'єра Вірменії Нікола Пашиняна до президента РФ Володимира Путіна із проханням про допомогу – визнанням поразки у Нагірному Карабаху

Про це повідомляє Anadolu.

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, Ільхам Алієв заявив, що у Вірменії немає підстав просити військової допомоги у Росії, оскільки "Азербайджан проводить військові операції на визнаних міжнародною спільнотою своїх територіях".

"Вірменія фактично визнала свою поразку. Як ви знаєте, нещодавно прем'єрміністр Вірменії надіслав листа президентові Росії Путіну. Цей лист насправді - визнання поразки, тому що була запрошена військова підтримка Росії, тоді як для цього немає ніяких підстав", - сказав Алієв.

Він підкреслив, що "на території Вірменії ніякі операції не проводяться"

"У нас і немає таких планів. Якби були, ми здійснили б це в липні поточного року. Як ви знаєте, тоді Вірменія напала на нас на державному кордоні, і ми, не перетинаючи державний кордон, вивели їх з наших земель. Тому, з одного боку, він визнає свою поразку - про це свідчить відправка цього листа, але з іншого - не хоче повністю здатися", - зазначив Алієв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb