Денісова звернулась до російського омбудсмена через катування українського політв'язня Шумкова

2 листопада український омбудсмен Людмила Денісова заявила про катування українського політв'язня Олександра Шумкова у російській в'язниці

Про це український омбудсмен Людмила Денісова розповіла у Facebook.

"Повідомлення від рідних щодо завдання тілесних ушкоджень українському політв’язню Олександру Шумкову викликало тривогу та занепокоєння за його життя. Наразі обставини при яких співробітник ФКУ ВК4 УФСВП РФ по Тверській області наніс фізичну та психологічну шкоду життю та здоров’ю Олександру – невідомі", - заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Вона назвала поводження працівників російської в'язниці катуванням та жорстоким поводженням з в’язнями, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

"Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москальнової з вимогою вжити термінових заходів реагування, а саме: припинити катування громадянина України, провести ретельне розслідування обставин кричущого порушення прав на життя та особисту безпеку, а також забезпечити надання відповідної медичної допомоги", - написала Денісова.

Водночас вона закликала представників міжнародних правозахисних організацій відреагувати на грубе порушення прав незаконно утримуваного на території РФ громадянина України Олександра Шумкова та в межах своїх повноважень сприяти особистій безпеці та безперешкодному поверненню нашого співгромадянина в Україну по закінченню терміну ув’язнення.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо