Нацслужба здоров'я спрямувала 2,5 млрд грн на доплати медикам у вересні і жовтні

Національна служба здоров’я виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення зарплат медиків у вересні і жовтні

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Національна служба здоров'я України вже виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення заробітних плат медичних працівників у вересні і жовтні. Гроші отримали 1 596 медзакладів спеціалізованої допомоги", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше коштів на підвищення зарплат отримали медичні заклади Києва - понад 216 млн грн, Дніпропетровської області - понад 209 млн грн та Харківської області - 171 млн грн.

У пресслужбі нагадали, що згідно з рішенням Кабміну, лікарі отримують доплати у розмірі 70% від посадового окладу, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей - на 50% від мінімальної зарплати, молодші медичні сестри та медичні брати - 25% від мінімальної заробітної плати. Зазначається, що виплати на підвищення зарплат за договором медичні заклади отримуватимуть до кінця року.

Крім того, у рамках додаткового фінансування медичних закладів, які за Програмою медичних гарантій отримали менше грошей, ніж у 2019 році, НСЗУ виплатила за липень-вересень понад 634 млн грн.

Так, на пакет дофінансування, станом на 30 жовтня 2020 року, договори уклали 473 медичні заклади, які отримали виплати з липня. Зазначено, що найбільші виплати отримали КНП Дніпропетровської обласної ради "Багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" - 16 млн грн, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня - 11,4 млн грн та "Обласне психіатрично-наркологічне медичне об'єднання" - 11,1 млн грн.

В НСЗУ наголосили, що медзаклади отримуватимуть фінансування за додатковим пакетом до кінця 2020 року. За цей час вони повинні закінчити реорганізацію і підготуватися до 2021 року. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb