Васильківська ТВК звернулася до Зеленського, Авакова, ОБСЄ та ЄС із заявою про провокації кандидатів-"слуг"

Члени Васильківської територіальної виборчої комісії звернулися до президента України, міністра внутрішніх справ, ОБСЄ, представництва ЄС і громадянської мережі ОПОРА з проханням завадити спотворенню результатів голосування

Про це йдеться у заяві членів Васильківської ТВК, оприлюдненій виданням "Рідне місто".

"Ми звертаємося до президента як гаранта Конституції, міністра МВС як до очільника правоохоронних органів, які контролюють прозорість проведення виборчого процесу, до ОБСЄ та представництва ЄС в Україні як до європейських організацій, що захищають безпеку та дотримання прав людини, а також до громадської мережі ОПОРА з проханням не допустити спотворення результатів волевиявлення українців у Васильківській громаді", - йдеться у заяві.

Представники ТВК заявляють про провокації з боку представників партії "Слуга Народу".

"Попри те, що був здійснений перерахунок голосів, а також є рішення суду, яке засвідчує правомірність встановлених результатів, ми впевнені, що кандидати від "Слуги народу", які програли вибори, будуть і надалі вчиняти провокації для скасування невигідних для них результатів. Нагадаємо, представниками провладної партії був встановлений перерахунок голосів у 12 дільницях Васильківської громади. Також кандидат від політичної партії "Слуга народу" Андрій Шевченко подав позов до Васильківського міжрайонного суду проти визнання результатів деяких дільничних виборчих комісій Васильківської міської ТВК. Втім суд відмовив їм у задоволенні позову", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що на Васильківщині на вимогу "слуг" перераховують результати голосування на 12 дільницях.

Переможниця виборів у Васильківську ОТГ за результатом першого підрахунку бюлетенів Наталія Баласинович назвала вимогу перерахунку голосів особистою неспроможністю керівника обласного осередку "слуг" Олександра Дубінського змиритися з програшем на виборах в ОТГ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb